
סטיב ג'ובס
מותו של סטיב ג'ובס הביא לגל של תשבחות על מפעלו, ששינה את חייהם של אנשים רבים לטובה. השבחים האלה מוצדקים לחלוטין – ג'ובס הפך לפופולריים את המחשב הביתי, את העכבר, את הממשק הגרפי ואת האנימציה הממוחשבת, ושינה לגמרי את הדרך שבה אנחנו צורכים כיום מוזיקה ומידע, באמצעות מכשירי iPhone, iPad ו-iPod מבית היוצר של אפל.
אלא שמבלי להפחית בכהוא זה מההישגים המרשימים האלה, לא ג'ובס ולא אף אחד אחר מבני דורו שינו את העולם כפי ששינו אותו ענקי העידן התעשייתי. קשה אולי להאמין, אבל עד המאה ה-19 המהירות הגבוהה ביותר שבה ניתן היה להתנייד היתה מהירות הסוס או הרוח, תצלומים והקלטות קול לא היו קיימים, כמו גם חשמל וקירור. החיים בדרך כלל היו קצרים ואומללים, ומרבית האוכלוסייה כרעה תחת הנטל רק כדי להשתכר פת רעב, כפי שעשו אבות אבותינו מאז ומעולם.
כל זה השתנה בסוף המאה ה-18 ובתחילת המאה ה-19 עם המצאת מנוע הקיטור (על ידי ג'יימס ואט), מסילת הרכבת (ריצ'רד טרביצ'יק), הקטר (האחים סטיבנסון), אוניות הקיטור (רוברט פולטון) והטלגרף החשמלי (סמואל מורס). גל נוסף של המצאות הגיע בסוף המאה ה-19 ותחילת ה-20, עם המצאת הנורה החשמלית, הפונוגרף ומצלמת הקולנוע (תומס אדיסון), הטלפון (אלכסנדר בל), הרדיו (מרקוני), המטוס (האחיים רייט), המכונית (פורד), הרדאר (רוברט ווטסון-ואט), השימוש בנפט לאנרגיה (רוקפלר) והמערכת הבנקאית המודרנית (מורגן). גם לתגליות מדעיות ורפואיות היתה חשיבות מכרעת, עם גילוי הפניצילין (אלכסנדר פלמינג) ופיתוח תיאוריית החיידקים (פסטר, ליסטר וקוך), שאיפשרו את הארכת תוחלת החיים באופן משמעותי.

מכשיר iPhone
נסו לדמיין לרגע את חייכם ללא חשמל, טלפון, מכוניות או מטוסים. זה קשה הרבה יותר מאשר לדמיין עולם ללא סמארטפון או נגני MP3, או אפילו ללא האינטרנט. אין כמובן ספק במהפכה שהכניסו לחיינו המחשבים, אבל ג'ובס היה רק אחד משורה של חלוצים פורצי דרך. ייתכן אף כי חלקו היה קטן מחלקם של ג'ק קילבי ורוברט נויס (ממציאי שבב המחשב), טים ברנרס לי (ממציא ה-WWW) וביל גייטס.
הכישרון של ג'ובס כידוע לא היה להמציא דברים, אלא לשווק ולעצב מוצרים. הוא ידע לקחת את המצאותיהם של אחרים ולהתאים אותן לטעמו של הקהל. במובן זה דומה ג'ובס למפלסי דרך אחרים דוגמת הנרי לוס (ממציא המגזין החדשותי), ריי קרוק (מייסד מקדונלדס ותעשיית המזון המהיר), או וולט דיסני (ממציא תאגידי הבידור). אין בכך משום פחיתות כבוד – להביא מוצר חדש לשימוש המוני הוא הישג יוצא דופן בהחלט.
ג'ובס היה גם במובנים רבים התגלמותה של התרבות האנטי-ממסדית של שנות ה-60'. אלא שהממסד שניסה ג'ובס להפיל לא היה ממשלת ארצות הברית, אלא התאגידים הגדולים דוגמת יבמ ששלטו בתעשיית המחשבים כשג'ובס הלך והתבגר. כלי המאבק שלו לא היו זריקת אבנים או הנפת שלטים, אלא עבודה קשה ויצירת מוצרים טובים יותר.
איש אינו יודע כיצד ייזכר ג'ובס בעוד מאה שנה – אם תשמור אפל על מעמדה גם אז, בדומה לחברות כמו ג'נרל אלקטריק ששולטות בכיפה תקופה ארוכה, הוא ייזכר כמי שיסד את האימפריה. אם אפל תלך ותדעך, תבלוט גאוניותו של סטיב ג'ובס אפילו עוד יותר.
אני מסכים עם הכל, חוץ מזה שביל גייטס השפיע יותר מאשר ג'ובס
אם לא היה ג'ובס, סביר להניח שגם לא היה לאף אחד מחשב עם וינדוס בבית.
לפחות לא איך שהוא מוכר לנו היום.