רבים מ-30 מיליון האמריקאים שמוגדרים "עניים" וזכאים לתמיכת המדינה אינם עונים בדיוק לסטריאוטיפ הקלאסי של מחוסר הבית המתגולל ברחובות. לפי מחקר חדש של רוברט רקטור ורייצ'ל שפילד, במשק הבית האמריקאי העני הממוצע יש מיזוג אוויר, טלוויזיה בכבלים וקונסולות משחקי וידיאו כמו X-box.
לפי נתונים שאספה ממשלת ארצות הברית ב-2005, בבעלות משק הבית הממוצע שהוגדר כ"עני" היתה מכונית, ולשליש מהעניים היו שתי מכוניות או יותר. במשקי בית רבים יש שתי טלוויזיות, נגן DVD ונגן וידיאו. במשקי בית שבהם יש ילדים (ובעיקר בנים), היתה ברשות המשפחה מערכת משחק אלקטרונית דוגמת פלייסטיישן. במטבח יש בדרך כלל מיקרוגל, מקרר ותנור. לעתים יש גם מכונת כביסה ומכונת ייבוש, מאווררי תקרה, טלפון אלחוטי ומכונת קפה (ראו פירוט בתרשים).
הדירה שבה מתגוררת המשפחה הענייה האמריקאית הממוצעת נמצאת במצב תחזוקתי טוב יחסית. למעשה, האמריקאי העני מתגורר בדירה גדולה יותר מאשר האירופאי הממוצע (לא האירופאי העני). המשפחה הענייה הממוצעת בארצות הברית יכולה להרשות לעצמה שירותי בריאות כאשר היא נזקקת להם. רוב המשפחות העניות השיבו כי בשנה האחרונה היו להן מספיק הכנסות כדי לספק את צרכיהן הבסיסיים.
לפי דיווחים שהעבירו הנשאלים עצמם, הם אינם סובלים מרעב. הצריכה היומית של פחמימות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים אצל ילדים עניים אינה שונה באופן משמעותי מהצריכה המקבילה אצל ילדים מהמעמד הבינוני-גבוה, והיא נמצאת מעל הצריכה הנחשבת למינימלית כדי לשמור על בריאות תקינה.
המשפחה הממוצעת הענייה אינה מייצגת כמובן את כל המשפחות העניות באמריקה, ויש עניים שמצבים טוב פחות. למרות הנתונים האלה, במהלך המשבר של 2009, אחד מכל 70 עניים היה מחוסר בית, ואחד מכל חמישה חווה מחסור ולו זמני במזון. אבל התמונה הכללית נראית רחוקה מאוד מהדימוי שאליו התרגלנו, בין היתר בסדרות טלוויזיה ובסרטים ההוליוודיים.
מעניין אם היו עושים את המחקר הזה בארץ – כמה עניים מוציאים בחודש על סיגריות או פלאפון?
לגיל, בטח התכוונת למכשיר אייפון..
בכל מקרה לדעתי עניין זה אינו מדויק בעליל, המחיה בארה"ב זולה פי כמה וכמה ממדינת ישראל. לדוגמא, קונסולת אקס בוקס שעולה בארץ קרוב ל-3,000 ש"ח בארה"ב אותו מוצר עולה 350 דולר, אז ככה שההשוואה אינה עומדת בעינה. המחיה בארץ וזאת יודעים כולם היא מהיקרות ביותר מהמדינות הנאורות.
לעזאזל כבר נמאס אי אפשר כבר לחיות במדינה הזאת.
יש דו"ח דומה של הלמ"ס משנת 2008, ויוצא שבעשירון התחתון ל-99.5% ממשקי הבית יש מקרר, ל-80% יש לפחות טלפון סלולרי אחד, ל-88% יש מכונת כביסה ל-42% יש מזגן ול-72% יש טלויזיה. שני העשירונים התחתונים בישראל (פחות או יותר) נופלים מתחת קו העוני, כך שאם נבדוק את הבעלות על מוצרים לעניים בישראל האחוזים יהיו גבוהים יותר.
http://www.cbs.gov.il/shnaton61/st05_33x.pdf
לפי הטבלה הזאת, משק בית בעשירון התחתון מוציא בממוצע 139 ש"ח בחודש על סיגריות, יותר מכל עשירון אחר:
http://www.cbs.gov.il/publications11/1440/pdf/t02_02.pdf
תהיה בטוח שהמצב ישתנה עד תום כהונת אובמה