https://fee.org/articles/if-the-law-of-demand-applies-to-sugary-drinks-why-not-to-wages
מאת דונלד בורדו, 17.10.2016
לפני מספר חודשים ח"כ איתן כבל החל לקדם הצעת חוק שתמסה משקאות ממותקים. מטרת החוק איננה הגדלת הכנסות המדינה ממיסים, אלא הפחתת צריכת משקאות ממותקים ע"י ייקור שלהם, מתוך דאגה ל"בריאות הציבור". זהו ניסיון נוסף לכפות על אזרחי המדינה לשנות את הרגלי הצריכה שלהם מתוך גישה ש"המדינה" – ז"א פקידי ממשלה ופוליטיקאים, יודעים מה טוב עבור האזרחים יותר מהם.
ישראל לא לבד, כפי שניתן לראות ממאמרו של דונלד בורדו:
ארגון הבריאות העולמי הכריז על תמיכתו בהעלאת מס גלובלית על משקאות ממותקים. המטרה המוצהרת, כמובן, היא שיפור בריאות הציבור באמצעות הפיכת צריכת משקאות עתירי קלוריות ליקרה יותר.
אפשר להתעלם מיהירותם של בירוקרטים שחושבים שיש להם הזכות להמליץ על לקיחת כסף בכוח מאנשים שמתנהגים באופן שאותם בירוקרטים חושבים שהוא "רע להם", ולתת להם קרדיט על הבנה כלכלית בסיסית נכונה: העלאה מלאכותית של עלותו של מוצר כלשהו יוביל (לפחות בשוק "הגלוי" לעומת השוק השחור) את מספר המוצרים הנמכרים.
אז איך זה שפרופסורים, פוליטיקאים, וצדקנים אחרים שמקדמים המלצות שנועדו לייקר מוצר או שירות X על מנת להקטין את הביקוש אליו, גם מקדמים את העלאת שכר המינימום וטוענים שהדבר לא יוביל להקטנת הביקוש לעובדים בעלי מיומנות נמוכה?