https://fee.org/articles/social-security-is-as-obsolete-as-the-subjection-of-women/
פורסם ב- FEE.org ע"י בריטני מרפי, 2.09.2019
הנתונים אולי שונים בין ישראל לארצות הברית, אך המהות זהה. גם בישראל מערכת הביטוח הלאומי לא מתפקדת כראוי ומבזבזת כספי ציבור. היה מוטב שיותר כסף היה נשאר בכיסם שם האזרחים ושהאחריות לניהול עתידם היה בידם. הביטוח הלאומי בישראל ובארצות הברית כבר מזמן לא מתפקדים כ"ביטוח" אלא כפשוט עוד צורה של מיסוי, שבעיקר מעביר כספים מהצעירים אל הזקנים:
ארצות הברית של היום מאוד שונה מארצות הברית של 1935 – אחד ההבדלים הגדולים ביותר הוא שלנשים היום יש תפקיד שונה מאוד בחברה.
כשהביטוח הלאומי נוסד ב-1935, נשים היו רק 24% מכוח העבודה. רובן נשארו בבית בתפקידים המסורתיים של אימהות ועקרות בית. בבתי הספר, בנים למדו מדע ומתמטיקה ובנות למדו בישול ותפירה. ציפו מבנות לסיים תיכון, למצוא בעל, ולהקים משפחה. ללא השכלה פורמלית המכוונת לשוק העבודה, לנשים רבות לא היו הכישורים המתאימים לצאת לעבוד מחוץ לבית.
כתוצאה מכך, נשים היו תלויות בבעליהן לפרנסתן, ומכיוון שנשים לרוב חיו יותר שנים מבני זוגן, עלתה השאלה מה יעלה בגורלן אחרי מותו של הבעל, המספק זרם הכנסה קבוע. ולשם כך נוצר הביטוח הלאומי.
המציאות שעבורה נוצר הביטוח הלאומי כבר לא קיימת, אבל הוא כן. נשים מהוות כ-75% מכוח העבודה. 70% מהנשים עם ילדים משתתפות בשוק העבודה. נשים כבר לא תלויות בבני זוגן.
עם כל השינויים שחלו בחברה האמריקאית ב-81 השנים האחרונות, מערכת הביטוח הלאומי, התופסת את החלק הגדול ביותר בתקציב הפדרלי, לא עברה שום שינוי משמעותי.
הגיע הזמן שנשים יקחו פיקוד על חייהן וידרשו את העצמאות המתחייבת מכך. הגיע הזמן לרפורמה בביטוח הלאומי.