פורסם ב- Washington Times, 26.10.2015
http://www.washingtontimes.com/news/2015/oct/26/richard-berman-the-price-of-robert-reichs-15-minim/
הוושינגטון טיימס כותבים על הקשר בין פריון לשכר, ועל מקצועות בעלי כישורים נמוכים:
כמו חבריו הפרוגרסיבים, פרופסור רוברט רייך מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי תומך בנמרצות בהכפלת שכר המינימום הפדרלי ל-15 דולר לשעה. שלא כמו חבריו, הוא מודה שהדבר יכול לגרום לאובדן מקומות עבודה.
למרות שאפילו כלכלנים מהשמאל כמו אלן קרוגר, קתרין אברהם, והנרי הולזר הזהירו שהעלאת שכר המינימום תגרום לאובדן מקומות עבודה, המסר לא חלחל לאקטיביסטים. רייך לאחרונה כתב בבלוג שלו: "אפילו אם שכר מינימום של 15 דולר לשעה יגרום לאובדן משרות, זה עדיין הדבר הנכון לעשות".
קל לרייך לדבר. העלאת שכר המינימום כנראה לא תפגע בו או בחבריו המשכילים. הפגיעה הגדולה ביותר תהיה בעובדים חסרי מיומנויות אשר עובדים בשכר נמוך, דבר אשר יגביר את אי-השוויון הכלכלי שאותו רייך רוצה לפתור.
רייך טוען שהעלאת שכר המינימום היא סוגיה מוסרית שמתעלה על כל פגיעה באינדיבידואלים. ההיגיון, שאי אפשר לעשות חביתה מבלי לשבור ביצים, הוא חלק ממסורת אינטלקטואלית פרוגרסיבית שהולכת אחורה מאות בשנים, ולרוב נגמרת בתוצאות נוראות ובלתי הפיכות.
הנשיא פרנקלין רוזוולט טען טיעון דומה כשרצה להעלות את שכר המינימום ב-1993: "לעסק שתלוי לשרידותו בתשלום שכר נמוך משכר המינימום אין זכות קיום". אך כשהגיע השעה למעשים, רוזוולט החריג את רוב התעשיות שהעסיקו עובדים לא מיומנים.
מה שרייך ואקטיביסטים פרוגרסיבים אחרים לא מבינים הוא שכדי להרוויח "שכר מחייה" צריך כישורים תואמים "שכר מחייה". הדבר פחות נפוץ ממה שחושבים. ל-32% מהאמריקאים יש כישורי קרוא וכתוב בסיסיים ומטה. משמעות הדבר שהם מתקשים למלא טפסי בקשת עבודה, לא כל שכן לבצע מטלות בסיסיות בסביבת עבודה.
המקומות בהם אנשים רוכשים את הכישורים הדרושים להרוויח שכר מחייה ויותר הם, בין השאר, אותם מקומות אשר משלמים שכר מינימום. כישורים אלה הם לא רק הכנת המבורגרים וקיפול חולצות, אלא גם יכולות אנליטיות ואורייניות, ומיומנויות ביחסי אנוש, ניהול זמן, ושירות לקוחות.
הנתונים מראים שרכישת מיומנויות אלה מלווה בעלייה מיידית בשכר. כלכלנים מאוניברסיטת מיאמי ומאוניברסיטת פלורידה מצאו ששני שליש מעובדים בעבודות של שכר מינימום קיבלו העלאת שכר בחודש עד שנה הראשונה לעבודה.
אבל במקום לשבח אותם על תפקידם בהכשרת כוח העבודה של האומה, מעסיקים בשכר נמוך מוכפשים על ידי רייך ואקטיביסטים פרוגרסיבים אחרים. אם כבר, למה שלא יאשימו את הלקוחות אשר לא מוכנים לשלם יותר עבור שירותים בסיסיים?