פורסם ב- Kauffman.org ,31.07.2015
ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך גדלים הסיכויים שבני אדם ישתמשו ויעבדו עם רובוטים.
אין דרך לנבא בוודאות את ההשלכות החברתיות של אוטומציה הולכת וגוברת בשוק העבודה. נוכחותם של רובוטים בחיי היומיום של בני אדם תביא איתה גם יתרונות וגם השלכות לא צפויות, אך סביר שנוכחותם הגוברת בשוק העבודה תהווה איום בעיקר על עובדים לא מיומנים, שעבודותיהם יכולות להתבצע באופן יותר יעיל ויותר זול על ידי רובוטים.
יתכן וההשלכה המהותית ביותר של שימוש ברובוטים למטלות שבאופן מסורתי מבוצעות על ידי בני אדם היא שמשרות קיימות ייעלמו בקצב גבוה יותר מאשר משרות חדשות נוצרות. הרעיון שהטכנולוגיה תחליף בהדרגה עוד ועוד חלקים מכוח העבודה איננו חדש – זה היה אחד מהחששות הרווחים בתקופת המהפכה התעשייתית. חשש זה היה מוצדק במידה מסויימת, אך ככל שהטכנולוגיה התפתחה, כך גם התפתחו משרות חדשות. כתוצאה מהמפכה התעשייתית, חלק גדול מכוח העבודה עבר מעבודות פיזיות לעבודות מנטליות. הדחף לחדשנות והמיכון אפשרו לחברה ליצור עבודות יותר בטוחות, יותר פרודוקטיביות, ויותר מתגמלות.
ישנן ספקולציות שהשוני בין עידן המכונות הנוכחי לעידן המכונות של המהפכה התעשייתית יהיה שרובוטים יוכלו לתפקד בצורה מיומנת ויעילה עם מעט מאוד עזרה אנושית. כשאין צורך להעסיק את רוב האוכלוסיה, מעמד הביניים יתקשה לקצור את פירות הטכנולוגיה, והפער בין העשירים למעמד הביניים יתרחב.
אנחנו צריכים לשנות את הדרך בה אנו חושבים על עבודה. העבודות להן התרגלנו יעברו אוטומציה בעשורים הקרובים, מה שיתמרץ אנשים רבים להפוך ליזמים – ליצור עבודות עבור עצמם, עבודות שיתאימו לתחומי העניין שלהם וליכולותיהם. דבר זה יוביל ליותר חדשנות ולהשתתפות גבוהה יותר בשוק העבודה.
רובוטים לעולם לא יוכלו להחליף בני אדם במשרות שדורשות יצירתיות או פיתוח של כישורים בינאישיים, ולכן עתידו של שוק העבודה הוא במשרות שהופכות פוטנציאל אנושי למשאב מניב.
השימוש ברובוטים לביצוע מטלות שגרתיות ומשמימות ישחרר רבים לעבור למשרות שיאפשרו להם לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם.