http://www.economist.com/news/britain/21623766-academies-programme-has-transformed-englands-educational-landscape-new-school-rules
פורסם באקונומיסט, 11.10.2014
בבריטניה, מאמצים הנועדו להקל על הבירוקרטיה החונקת של משרד נחיהוך, נושאים פרי:
המדינה שקידמה את הרפורמה המבנית הרדיקלית ביותר במערכת החינוך שלה בשנים האחרונות היא בריטניה. מייקל גוב, שר החינוך עד לא מזמן, התעמת עם וועדי מורים שמאלניים והרחיב את "תוכנית האקדמיות", שהושקה ע"י ממשלת הלייבור בתחילת שנות האלפיים. תוכנית זו נועדה לבטל את תלותם של בתי הספר מהבירוקרטיה של הממשל המקומי. עד כה, שני שליש מבתי הספר המקיפים באנגליה (לסקוטלנד, ויילס, וצפון אירלנד יש מערכות חינוך משלהן), קיבלו מעמד של "אקדמיות". כ-4000 תיכונים שולטים כעת בתקציב, בתוכנית הלימודים, ובכוח-האדם שלהם. בדיקה מראה שביצועי תלמידי ה"אקדמיות" השתפרו מהר יותר מאלה של תלמידים בבתי הספר הרגילים. ככל שבתי הספר אוטונומיים יותר, וככל שהן אוטונומיים לאורך זמן ארוך יותר, כך מצבם טוב יותר.
למרות זאת, ישבם הבדלים גדולים בין הביצועים של האקדמיות השונות. אופסטד, רשות הפיקוח על בתי הספר באנגליה, קיבלה לאחרונה סמכויות מורחבות לנטר את רשתות האקדמיות. התקווה היא שדור חדש של מנהלים עצמאיים יעזו יותר לקדם שינויים ולפטר כוח אדם באיכות נמוכה. רשתות שמנוהלות טוב יותר צריכות לקבל תמריצים כדי להחליף את אלה הכושלות, אך לא במידה שתעודד אותן להתרחב מהר מידי או רחוק מידי. הבעיות הקשות ביותר התגלו בקרב הרשתות הגדולות ביותר.
אולי זו הצעה שנויה במחלוקת, אבל רצוי לאפשר לארגונים למטרת רווח להצטרף, כמו בארה"ב ובשוודיה. רפורמות בסקטור הציבורי עובדות בצורה הטובה ביותר ככל שיש יותר מתחרים שמדגימים כיצד הם יכולים לעשות דברים בצורה טובה יותר.